Reklama
  • Czwartek, 11 grudnia 2014 (14:10)

    Zrazy drobiowe z papryką

Składniki na 4 porcje: 20 dag mrożonego groszku, 4 filety z kurczaka (po 10 dag), 10 dag startego żółtego sera, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 2 łyżki oleju, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 puszka pomidorów w kawałkach, 20 dag makaronu kokardki, 2 gałązki bazylii, sól, pieprz, cukier.

1. Groszek przesyp na sitko, pozostaw tak, aż rozmarznie i dobrze ocieknie.

2. Mięso opłucz, osusz, rozbij między dwiema warstwami folii spożywczej. Usuń folię, a kotlety oprósz pieprzem i solą. Na każdym połóż porcję startego sera. Paprykę rozetnij, usuń pestki, strąk pokrój w paseczki. Ułóż je na kotletach. Całość zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.

Reklama

3. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na łyżce oleju. Dodaj koncentrat pomidorowy, krótko zasmaż. Dołóż pomidory z puszki. Gotuj 5 minut.

Sos wymieszaj z posiekaną bazylią oraz groszkiem. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.

Roladki usmaż na pozostałym oleju. Podawaj z makaronem i sosem pomidorowym.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:zrazy | roladki | sos | S.O.S. | z | papryka | Filety z kurczaka

Zobacz również

  • ● 150 g zielonej soczewicy ● 300 g mięsa z kurczaka ● 600 g ziemniaków ● czerwona papryka ● włoszczyzna ● masło ● olej ● duża cebula ● łyżeczka kuminu, sól, pieprz, listek laurowy, ziele... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.