Reklama
  • Czwartek, 2 marca (08:05)

    Zielone roladki drobiowe z ryżem

Składniki na 4 porcje: ● filet z piersi kurczaka ● 2 pory ● sok z cytryny ● sól ● pieprz ● 2 łyżki oliwy ● świeże zioła (oregano, natka pietruszki, bazylia, tymianek) ● ryż.

Reklama

1. Filety umyj i osusz.

2. Sok z cytryny wymieszaj z oliwą. Zanurz w marynacie mięso i odstaw na noc do lodówki.

3. Pory opłucz, zdejmij z nich wierzchnie zielone liście, po czym zblanszuj je we wrzątku.

4. Mięso wyjmij z marynaty, oprósz solą oraz pieprzem. Na każdym płacie ułóż gałązkę ziół, po czym zwiń je w rulon, owiń liśćmi pora i zepnij wykałaczką.

5. Przesmaż roladki z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Zdejmij z patelni, lekko przestudź, a następnie pokrój w plastry. Danie serwuj np. z ryżem basmati lub z kaszą perłową.

Kurier TV

Zobacz również

  • Roladki ze szparagami

    Składniki: 1 pęczek białych szparagów, 4 filety z piersi kurczaka, przyprawa do drobiu, sok wyciśnięty z cytryny, 4 łyżki masła, mąka, oliwa, 100 ml białego wina, sól, pieprz, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.