Reklama
  • Czwartek, 2 marca 2017 (08:05)

    Zielone roladki drobiowe z ryżem

Składniki na 4 porcje: ● filet z piersi kurczaka ● 2 pory ● sok z cytryny ● sól ● pieprz ● 2 łyżki oliwy ● świeże zioła (oregano, natka pietruszki, bazylia, tymianek) ● ryż.

Reklama

1. Filety umyj i osusz.

2. Sok z cytryny wymieszaj z oliwą. Zanurz w marynacie mięso i odstaw na noc do lodówki.

3. Pory opłucz, zdejmij z nich wierzchnie zielone liście, po czym zblanszuj je we wrzątku.

4. Mięso wyjmij z marynaty, oprósz solą oraz pieprzem. Na każdym płacie ułóż gałązkę ziół, po czym zwiń je w rulon, owiń liśćmi pora i zepnij wykałaczką.

5. Przesmaż roladki z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Zdejmij z patelni, lekko przestudź, a następnie pokrój w plastry. Danie serwuj np. z ryżem basmati lub z kaszą perłową.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 12 skrzydełek, 1 kg ziemniaków, 2-3 ząbki czosnku, 2-3 łyżki curry, 1 łyżka kurkumy, 2-3 łyżki miodu, sól, pieprz, mielona słodka i ostra papryka, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.