Reklama
  • Środa, 9 marca 2016 (13:05)

    Zapiekanka z wędzonym kurczakiem

●200-300 g wędzonej piersi z kurczaka ●2 ugotowane marchewki i pietruszka (mogą być z rosołu) ●duża cukinia ●ugotowany ziemniak ●cebula ●olej ●150 g śmietanki 30 proc ●2 jajka ●sól, pieprz, słodka papryka, ew. szczypta chili, zioła prowansalskie ●żółty ser do posypania

Reklama

1. Mięso pokrój, warzywa zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Składniki wymieszaj, dopraw do smaku.

2. Natłuść naczynie żaroodporne i włóż do niego mieszankę warzyw i mięsa. Polej sosem ze śmietanki rozmieszanej z jajkami, doprawionym solą i pieprzem. Posyp obficie żółtym serem i piecz ok. 20 min w 180°C.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 1 papryczka chili, tymianek, 1 kg skrzydełek, sól, pieprz, 1 łyżka curry, 500 ml kefiru, 4 ząbki czosnku, mąka kukurydziana, olej, 20 dag kwaśnej śmietany, 10 dag sera z pleśnią, 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.