Reklama
  • Piątek, 6 czerwca 2014 (13:00)

    Zapiekanka z pikantnymi pałkami w boczku

4 pałki kurczaka, po 20 dag ryżu białego i brązowe go, 4 plastry wędzonego boczku, 4 długie cienkie plastry cukinii, 2 szklanki rosołu lub bulionu mięsnego, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, łyżka przyprawy ognistej do kurczaka, łyżeczka soli cebulowej, łyżeczka czosnku granulowanego, chili, pieprz

Reklama

1. Pałki kurczaka umyj, osusz, natrzyj przyprawami. Owiń plastrem boczku i cukinii. Końce zepnij wykałaczką.

2. Ryż biały i brązowy opłucz na sicie, wsyp do naczynia żaroodpornego. Rosół wymieszaj z koncentratem pomidorowym i odrobiną pieprzu. Zalej ryż. Na wierzchu ułóż pałki kurczaka. Piecz pod przykryciem 45 min w temp. 180°C (w razie potrzeby dolej wodę lub rosół). Odkryj, piecz jeszcze 15 min.

czas przygotowania 75 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,90 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:zapiekanka | z | Pałki | zapiekanki

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 40 dag mięsa drobiowego, np. z piersi z kurczaka, 1 marchewka, 1/2 selera lub 2 pasternaki, 1 por, 15 dag małych pieczarek, 3 jajka, 3 łyżki mleka, 1 łyżka mąki pszennej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.