Reklama
  • Piątek, 6 czerwca 2014 (13:00)

    Zapiekanka z pikantnymi pałkami w boczku

4 pałki kurczaka, po 20 dag ryżu białego i brązowe go, 4 plastry wędzonego boczku, 4 długie cienkie plastry cukinii, 2 szklanki rosołu lub bulionu mięsnego, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, łyżka przyprawy ognistej do kurczaka, łyżeczka soli cebulowej, łyżeczka czosnku granulowanego, chili, pieprz

Reklama

1. Pałki kurczaka umyj, osusz, natrzyj przyprawami. Owiń plastrem boczku i cukinii. Końce zepnij wykałaczką.

2. Ryż biały i brązowy opłucz na sicie, wsyp do naczynia żaroodpornego. Rosół wymieszaj z koncentratem pomidorowym i odrobiną pieprzu. Zalej ryż. Na wierzchu ułóż pałki kurczaka. Piecz pod przykryciem 45 min w temp. 180°C (w razie potrzeby dolej wodę lub rosół). Odkryj, piecz jeszcze 15 min.

czas przygotowania 75 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,90 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:zapiekanka | z | Pałki | zapiekanki

Zobacz również

  • Składniki: 80 dag filetów z kurczaka, 3-4 łyżki oleju, 4 cebule, 1-2 ząbki czosnku, pieprz, 1 kg pomidorów, sól, 1-1,5 łyżki cukru, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 4 łyżki octu balsamicznego,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.