Reklama
  • Poniedziałek, 27 lutego 2017 (09:05)

    Udka z pieczarkami i cebulką

Składniki: udka z kurczaka (1 kg) ● 250 g pieczarek ● cebula ● garść pomidorków koktajlowych ●sól, pieprz, czosnek granulowany, rozmaryn (gałązki) ● olej.

Reklama

1. Mięso oczyść, natrzyj olejem oraz przyprawami (solą, pieprzem, czosnkiem). Wstaw pod przykryciem do lodówki na godzinę.

2. Po tym czasie włóż udka do naczynia żaroodpornego, obłóż pokrojonymi pieczarkami i plasterkami cebuli. Piecz ok. 60 min w 180 stopniach C, w trakcie obracając.

3. W trakcie pieczenia podlej lekko wodą, ponownie skrop olejem. Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i gałązki rozmarynu.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Roladki ze szparagami

    Składniki: 1 pęczek białych szparagów, 4 filety z piersi kurczaka, przyprawa do drobiu, sok wyciśnięty z cytryny, 4 łyżki masła, mąka, oliwa, 100 ml białego wina, sól, pieprz, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.