Reklama
  • Poniedziałek, 27 lutego (09:05)

    Udka z pieczarkami i cebulką

Składniki: udka z kurczaka (1 kg) ● 250 g pieczarek ● cebula ● garść pomidorków koktajlowych ●sól, pieprz, czosnek granulowany, rozmaryn (gałązki) ● olej.

Reklama

1. Mięso oczyść, natrzyj olejem oraz przyprawami (solą, pieprzem, czosnkiem). Wstaw pod przykryciem do lodówki na godzinę.

2. Po tym czasie włóż udka do naczynia żaroodpornego, obłóż pokrojonymi pieczarkami i plasterkami cebuli. Piecz ok. 60 min w 180 stopniach C, w trakcie obracając.

3. W trakcie pieczenia podlej lekko wodą, ponownie skrop olejem. Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i gałązki rozmarynu.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 4 udka kurczaka ● 2 łyżki miodu ● oliwa z oliwek ● 300 g pieczarek ● 700 g młodych ziemniaków ● cytryna ● sól i pieprz do smaku ● główka czosnku ● 2–3 gałązki rozmarynu więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.