Reklama
  • Poniedziałek, 7 października 2013 (09:05)

    Udka w miodzie z jabłkami

Składniki: opakowanie warzyw mrożonych, 5 łyżek oleju, 3 udka kurczaka, łyżka słodkiej mielonej papryki, sól, majeranek, kminek, 2 małe jabłka, 3 strączki czerwonej papryczki chili, łyżka miodu.

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim udka. Oprósz je solą, pieprzem i majerankiem. Posmaruj olejem. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 200° C przez 40 minut.

Jabłka pokrój na ćwiartki, włóż do formy z udkami na 10 minut przed końcem pieczenia, posyp odrobiną kminku. Na 5 minut przed wyjęciem dania z pieca, udka posmaruj miodem wymieszanym z mieloną papryką.

Reklama

Gotowe udka przełóż na półmisek, obok umieść warzywa i pieczone jabłka. Danie podawaj z frytkami udekorowane papryczką chili.

Na żywo
Więcej na temat:danie | naczynie | z | jabłka | Dania

Zobacz również

  • Kolorowa rolada  z kurczaka

    Składniki: 50 dag filetu z piersi kurczaka, przyprawa do kurczaka, słodka czerwona papryka, 20 dag mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchewka), 10 dag sera żółtego, oliwa z oliwek, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.