Reklama
  • Środa, 2 września 2015 (15:00)

    Udka pieczone z ziemniakami

Składniki: 4 udka, 6 ziemniaków, pół szklanki oleju, 3 łyżki musztardy, 2 łyżki miodu, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki ziół prowansalskich, ostra papryka, sól, pieprz

Reklama

Udka umyj, osusz. Ziemniaki obierz, pokrój na ćwiartki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Musztardę, miód, czosnek, olej, zioła prowansalskie i po szczypcie ostrej papryki, soli i pieprzu wymieszaj.

Do miski włóż udka i ziemniaki, polej marynatą, przykryj. Wstaw na 5-6 godzin do lodówki. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Włóż udka i ziemniaki, polej resztą marynaty.

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz godzinę, podlewając co jakiś czas wytwarzającym się sosem.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:udka | Udka pieczone | z | ziemniaki

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 4 udka kurczaka ● 2 łyżki miodu ● oliwa z oliwek ● 300 g pieczarek ● 700 g młodych ziemniaków ● cytryna ● sól i pieprz do smaku ● główka czosnku ● 2–3 gałązki rozmarynu więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.