Reklama
  • Wtorek, 29 listopada 2016 (15:05)

    Szaszłyki z cukinią

Pierś z kurczaka • 0,5 kg łopatki wieprzowej • kilka plastrów wędzonego boczku • cukinia • papryka • cebula • ananas • liście świeżego szpinaku • słodka i ostra papryka w proszku • czosnek granulowany • łyżeczka soku z cytryny • łyżka oleju • 4 łyżki oliwy • sól • pieprz.

Reklama

1 Mięso i warzywa opłucz i pokrój. W miseczce wymieszaj olej z solą, pieprzem, papryką, czosnkiem, curry oraz sokiem z cytryny. Mięso i warzywa wymieszaj w przyprawach i odstaw na godzinę.

2 Patyczki do szaszłyków mocz pół godziny. Nabijaj na nie mięso i warzywa. Szaszłyki obsmaż w garnku z każdej strony, zalej wodą i duś pod przykryciem około godziny.

CZAS: około 2 godzin

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 6 pałek kurczaka, po 2 duże czerwone i żółte cebule, pół szklanki zielonych oliwek bez pestek, 1 szklanka białego wina, olej, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek niedźwiedzi, sól więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.