Reklama
  • Piątek, 12 lipca 2013 (15:10)

    Skrzydełka w zalewie octowej

Jest przy nich trochę pracy, ale naprawdę warto je przygotować.

Składniki: 1 kg skrzydełek, po 2 listki laurowe i ziela angielskiego, 3 łyżki keczupu, 2 łyżki octu, 2 jajka, szklanka bułki tartej, olej, pęczek natki, przyprawa do kurczaka, sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie: Skrzydełka posyp przyprawą do kurczaka, odstaw na 2 godz. Ugotuj w litrze osolonej wody z natką i przyprawami. Wyjmij, ostudź, podziel na dwie części, końcówki odkrój. Skrzydełka panieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej, usmaż na oleju. 2 Zagotuj litr wody z keczupem, octem, szczyptą soli i pieprzu. Ostudź. Włóż skrzydełka, wstaw na kilka godzin do lodówki.

Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,30 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:Skrzydełka

Zobacz również

  • Piersi z żurawiną

    Składniki: 3 piersi z kurczaka, 9 łyżek żurawiny, czosnek, 2 łyżeczki chrzanu ze słoika, przyprawa Kulinarne Inspiracje: kurczak ze śliwką w boczku lub suszone: czosnek, papryka, tymianek,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.