Reklama
  • Czwartek, 6 lutego 2014 (10:05)

    Skrzydełka rozmarynowe

Składniki: 1 kg skrzydełek, 2 gałązki świeżego rozmarynu, słodka i ostra mielona papryka, 2-3 ząbki czosnku, przyprawa do kurczaka, łyżeczka sosu sojowego, łyżka oliwy, masło do smarowania formy

Przygotowanie: Skrzydełka umyj, osusz i oczyść z szypułek (możesz odciąć najcieńsze części). Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i natrzyj nim mięso. Odstaw na pół godziny, aby przeszło smakiem i aromatem.

Reklama

Żaroodporną formę posmaruj masłem. Na dnie połóż gałązkę rozmarynu. Włóż skrzydełka. Z drugiej gałązki ziela oberwij igiełki i posyp nim mięso.

Oprósz przyprawą do kurczaka, papryką słodką i ostrą. Polej sosem sojowym oraz oliwą.

Nakryj naczynie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 45 minut. W trakcie pieczenia polewaj powstałym sosem. Podaj z ziemniakami z koperkiem oraz surówką.

Porcje: 6, Przygotowanie: 60 min, Cena: 1,25 zł Kalorie: 335 kcal

Bella Relaks
Więcej na temat:Skrzydełka | Lorie | ceny

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 1 podwójna pierś z kurczaka, 25 dag fasolki szparagowej zielonej, 1 czerwona papryka, 2 paski pomarańczowej dyni, 5-6 suszonych pomidorów z zalewy, 2 ząbki czosnku, 1/3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.