Reklama
  • Czwartek, 6 lutego 2014 (10:05)

    Skrzydełka rozmarynowe

Składniki: 1 kg skrzydełek, 2 gałązki świeżego rozmarynu, słodka i ostra mielona papryka, 2-3 ząbki czosnku, przyprawa do kurczaka, łyżeczka sosu sojowego, łyżka oliwy, masło do smarowania formy

Przygotowanie: Skrzydełka umyj, osusz i oczyść z szypułek (możesz odciąć najcieńsze części). Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i natrzyj nim mięso. Odstaw na pół godziny, aby przeszło smakiem i aromatem.

Reklama

Żaroodporną formę posmaruj masłem. Na dnie połóż gałązkę rozmarynu. Włóż skrzydełka. Z drugiej gałązki ziela oberwij igiełki i posyp nim mięso.

Oprósz przyprawą do kurczaka, papryką słodką i ostrą. Polej sosem sojowym oraz oliwą.

Nakryj naczynie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 45 minut. W trakcie pieczenia polewaj powstałym sosem. Podaj z ziemniakami z koperkiem oraz surówką.

Porcje: 6, Przygotowanie: 60 min, Cena: 1,25 zł Kalorie: 335 kcal

Bella Relaks
Więcej na temat:Skrzydełka | Lorie | ceny

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag mięsa kurczaka lub indyka, 1 puszka białej fasoli, 4 brzoskwinie z kompotu, 15 dag mrożonej zielonej fasolki, 2 cebule dymki, 2-3 łyżki gęstej śmietany 18%, 2 szkl.... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.