Reklama
  • Czwartek, 6 lutego 2014 (10:05)

    Skrzydełka rozmarynowe

Składniki: 1 kg skrzydełek, 2 gałązki świeżego rozmarynu, słodka i ostra mielona papryka, 2-3 ząbki czosnku, przyprawa do kurczaka, łyżeczka sosu sojowego, łyżka oliwy, masło do smarowania formy

Przygotowanie: Skrzydełka umyj, osusz i oczyść z szypułek (możesz odciąć najcieńsze części). Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i natrzyj nim mięso. Odstaw na pół godziny, aby przeszło smakiem i aromatem.

Reklama

Żaroodporną formę posmaruj masłem. Na dnie połóż gałązkę rozmarynu. Włóż skrzydełka. Z drugiej gałązki ziela oberwij igiełki i posyp nim mięso.

Oprósz przyprawą do kurczaka, papryką słodką i ostrą. Polej sosem sojowym oraz oliwą.

Nakryj naczynie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 45 minut. W trakcie pieczenia polewaj powstałym sosem. Podaj z ziemniakami z koperkiem oraz surówką.

Porcje: 6, Przygotowanie: 60 min, Cena: 1,25 zł Kalorie: 335 kcal

Bella Relaks
Więcej na temat:Skrzydełka | Lorie | ceny

Zobacz również

  • Piersi z żurawiną

    Składniki: 3 piersi z kurczaka, 9 łyżek żurawiny, czosnek, 2 łyżeczki chrzanu ze słoika, przyprawa Kulinarne Inspiracje: kurczak ze śliwką w boczku lub suszone: czosnek, papryka, tymianek,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.