Reklama
  • Piątek, 20 listopada 2015 (08:00)

    Ryż z kurczakiem i warzywami

Składniki na 4 porcje: ● 2 woreczki ryżu ● podwójny filet z kurczaka ● 4 jaja ● marchew ● czerwona papryka ● 2 cebule ● 10 pieczarek ● przyprawa do chińszczyzny ● olej ● 6 grzybków mun ● sól ● pieprz ● słodka papryka ● sos sojowy.

❶ Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Reklama

❷ Grzybki zanurz w wodzie i pozostaw na godzinę.

❸ Filet umyj, osusz, pokrój na paski i posyp przyprawą do chińszczyzny. Po kwadransie usmaż.

❹ Obraną marchew, paprykę, rozwinięte grzybki i cebulę drobno pokrój. Pieczarki opłucz, poszatkuj.

❺ Wszystkie przygotowane składniki podsmaż na oleju.

❻ Na drugiej patelni przygotuj jajka sadzone. Potnij je na kawałki, dorzuć do reszty, wymieszaj i dalej smaż.

❼ Gotowe danie dopraw solą, pieprzem oraz papryką i polej sosem sojowym.

Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: łatwe.

Telemax
Więcej na temat:z | ryż | filet z kurczaka

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 4 filety z kurczaka ● 300 g bakłażana ● tymianek ● 135 g serka śmietankowego ● średni pomidor ● łyżka octu ● szczypta cukru ● 4 łyżki oleju ● sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.