Reklama
  • Piątek, 5 grudnia 2014 (08:05)

    Ryż z kurczakiem i pieczarkami

Przepis przysłała Magdalena Skrzypek z Głogowa 4 woreczki ryżu, pół kg piersi kurczaka, pół kg pieczarek, 2 czerwone papryki, puszka kukurydzy, 2 cebule, sól, pieprz, olej do smażenia.

1 Ryż ugotuj według przepisu. Ostudź. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj pieczarki, podsmaż, przypraw.

2 Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw. Podsmaż na oleju na osobnej patelni.

Reklama

3 Ryż, pieczarki i kurczaka wymieszaj. Dodaj drobno pokrojoną paprykę i osączoną kukurydzę, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

czas przygotowania 45 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,20 zł

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 1 papryczka chili, tymianek, 1 kg skrzydełek, sól, pieprz, 1 łyżka curry, 500 ml kefiru, 4 ząbki czosnku, mąka kukurydziana, olej, 20 dag kwaśnej śmietany, 10 dag sera z pleśnią, 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.