Reklama
  • Piątek, 5 grudnia 2014 (08:05)

    Ryż z kurczakiem i pieczarkami

Przepis przysłała Magdalena Skrzypek z Głogowa 4 woreczki ryżu, pół kg piersi kurczaka, pół kg pieczarek, 2 czerwone papryki, puszka kukurydzy, 2 cebule, sól, pieprz, olej do smażenia.

1 Ryż ugotuj według przepisu. Ostudź. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj pieczarki, podsmaż, przypraw.

2 Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw. Podsmaż na oleju na osobnej patelni.

Reklama

3 Ryż, pieczarki i kurczaka wymieszaj. Dodaj drobno pokrojoną paprykę i osączoną kukurydzę, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

czas przygotowania 45 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,20 zł

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● podwójna pierś kurczaka, 125 g sera mozzarella, 12 suszonych pomidorów w oliwie, po łyżce soku z cytryny i oliwy z oliwek, przyprawa do kurczaka, 3 łyżki łuskanych pestek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.