Reklama
  • Czwartek, 3 marca 2016 (13:05)

    Roladki z udek

Skład na 6 porcji: ● 12 udek bez podudzi z  kurczaka, przyprawa do kurczaka, 500 g pieczarek, 4 plastry wędzonego schabu, marchew, czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, majeranek

Pieczarki myję, kroję na ćwierćplasterki. Czosnek i marchew kroję w kostkę. Pieczarki skrapiam sokiem z cytryny i smażę na maśle do odparowania wody. Dodaję czosnek, marchew, pokrojony schab i smażę. Przyprawiam do smaku. Udka kroję wzdłuż, nie docinając do końca, i lekko rozbijam.

Reklama

Na każdy kawałek udka nakładam porcję farszu, zwijam w roladkę, obwiązuję nicią, posypuję przyprawą i odstawiam na 30 minut. Na patelni rozgrzewam olej, smażę roladki na rumiano z dwóch stron, podlewam gorącą wodą i duszę aż mięso będzie miękkie. Powstały sos zagęszczam mąką i danie podaję na stół.

Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji ok. 3 zł.

Więcej na temat:roladki | pieczarki | z | sok z cytryny | udka

Zobacz również

  • Składniki: ok. 50 dag piersi kurczaka, kg ziemniaków, 70 dag dyni Hokkaido, 4 duże cebule, duża marchewka, 500 ml kremówki, sól do smaku, szczypta kurkumy, olej aromatyzowany np. chili albo bazylią... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.