Reklama
  • Poniedziałek, 5 stycznia 2015 (15:05)

    Roladki z kurczaka z pieczarkami

Składniki na 6 porcji: 3 pojedyncze, dość duże filety z kurczaka, 20 dag pieczarek, 1 marchew, 1/4 selera, 1 cebula, 3 łyżki startego żółtego sera, 2 jajka, mąka pszenna i bułka tarta do panierowania, olej do smażenia Przyprawy: 5 łyżek pikantnego keczupu, 2 łyżki posiekanych listków bazylii, sól, pieprz.

1. Pieczarki oraz warzywa obieram i myję. Pieczarki tnę w plasterki, cebulę siekam, marchew i seler trę na tarce o dużych otworkach.

Reklama

Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju, smażę grzyby z cebulą, dodaję resztę warzyw. Smażę, aż wyparuje woda. Przyprawiam solą i pieprzem. Dodaję bazylię, ser i 3 łyżki keczupu, studzę.

2. Filety rozcinam na pół, każdy rozbijam, solę i pieprzę. Rozkładam na nich farsz i zwijam. Roladki panieruję w mące, potem w jajkach rozmąconych z resztą keczupu oraz w bułce. Smażę na rozgrzanym oleju.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Piersi z żurawiną

    Składniki: 3 piersi z kurczaka, 9 łyżek żurawiny, czosnek, 2 łyżeczki chrzanu ze słoika, przyprawa Kulinarne Inspiracje: kurczak ze śliwką w boczku lub suszone: czosnek, papryka, tymianek,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.