Reklama
  • Środa, 11 stycznia (13:05)

    Roladki z kurczaka z kapustą

Składniki na 2 porcje: ■ duża pierś kurczaka ■ 30 dag kapusty kiszonej ■ cebula ■ 20 dag kurek mrożonych ■ sól ■ pieprz ■ 2 liście laurowe ■ 2 ziela angielskie ■ masło klarowane.

Przyrządzanie:

➊ Kapustę zalej pół l wody, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i ugotuj. Odcedź.

Reklama

➋ Dodaj zeszkloną na maśle posiekaną cebulę.

➌ Rozmrożone kurki delikatnie podsmaż i dopraw solą z pieprzem.

➍ Pierś przekrój na pół, tworząc dwie rolady i rozbij je tłuczkiem. Posyp solą.

➎ Rozłóż na nich kurki oraz kapustę i zwiń ciasno.

➏ Związane nitką rolady usmaż na maśle klarowanym. Gotowe pokrój w grube plastry.

➜ Przygotowanie: 90 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 280

Super TV

Zobacz również

  • Roladki ze szparagami

    Składniki: 1 pęczek białych szparagów, 4 filety z piersi kurczaka, przyprawa do drobiu, sok wyciśnięty z cytryny, 4 łyżki masła, mąka, oliwa, 100 ml białego wina, sól, pieprz, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.