Reklama
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Roladki z kurczaka w sosie pomidorowym

Składniki dla 4 osób. Roladki: 2 podwójne piersi kurczaka • 20 dag szpinaku • 10 dag sera feta • ząbek czosnku • łyżeczka masła klarowanego • pół szklanki mąki • olej • sól • pieprz. Sos: 1 kg pomidorów • garść świeżej bazylii • szczypta słodkiej papryki w proszku • łyżka masła • 5 dag serka topionego śmietankowego • sól • pieprz.

Reklama

1. Piersi rozkrój na 8 kotlecików. Rozbij je delikatnie, przypraw solą i pieprzem. Na maśle klarowanym podsmaż szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Wymieszaj, zdejmij z ognia, dodaj pokruszoną fetę.

2. Mięso faszeruj szpinakiem z fetą. Zwiń, obtocz w mące, smaż na oleju. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę, pokrój. Na maśle podsmaż pomidory z bazylią.

Smaż, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Dodaj drobno pokrojony serek topiony, poczekaj, aż się rozpuści. Do sosu włóż roladki, duś. Dekoruj liśćmi bazylii.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Roladki ze szparagami

    Składniki: 1 pęczek białych szparagów, 4 filety z piersi kurczaka, przyprawa do drobiu, sok wyciśnięty z cytryny, 4 łyżki masła, mąka, oliwa, 100 ml białego wina, sól, pieprz, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.