Reklama
  • Poniedziałek, 16 czerwca 2014 (15:00)

    Rolada drobiowa

Skład na 4 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka,1 woreczek ryżu, 150 g podsmażonych pieczarek, 4 łyżki przecieru pomidorowego, przyprawa curry, sól i pieprz, 1 jajko, bułka tarta lub płatki kukurydziane do panierowania, tłuszcz do smażenia

Pierś z kurczaka myję i dzielę na 4 kotlety. Zbijam tłuczkiem, doprawiam solą i pieprzem, nacieram przecierem pomidorowym. Ugotowany na pół miękko ryż mieszam z pieczarkami i odrobiną przyprawy curry uważając, by nie dać jej za dużo, bo jest bardzo mocna.

Farsz wykładam na przygotowane kotlety, zwijam w roladki. Panieruję w roztrzepanym jajku, lekko doprawionym solą i pieprzem. Następnie obtaczam w bułce tartej lub w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażę na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.

Reklama

Czas przygotowania: 30 minut Cena porcji: około 1,80 zł

Rewia
Więcej na temat:rolada | farsz | ceny

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 1 podwójny filet z piersi kurczaka, ok. 50 dag, 10 kolb minikukurydzy, 2 kalarepki, 2 marchewki, 1/2 kalafiora, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 szkl. mrożonego groszku, 1... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.