Reklama
  • Poniedziałek, 16 czerwca 2014 (15:00)

    Rolada drobiowa

Skład na 4 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka,1 woreczek ryżu, 150 g podsmażonych pieczarek, 4 łyżki przecieru pomidorowego, przyprawa curry, sól i pieprz, 1 jajko, bułka tarta lub płatki kukurydziane do panierowania, tłuszcz do smażenia

Pierś z kurczaka myję i dzielę na 4 kotlety. Zbijam tłuczkiem, doprawiam solą i pieprzem, nacieram przecierem pomidorowym. Ugotowany na pół miękko ryż mieszam z pieczarkami i odrobiną przyprawy curry uważając, by nie dać jej za dużo, bo jest bardzo mocna.

Farsz wykładam na przygotowane kotlety, zwijam w roladki. Panieruję w roztrzepanym jajku, lekko doprawionym solą i pieprzem. Następnie obtaczam w bułce tartej lub w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażę na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.

Reklama

Czas przygotowania: 30 minut Cena porcji: około 1,80 zł

Rewia
Więcej na temat:rolada | farsz | ceny

Zobacz również

  • ● 150 g zielonej soczewicy ● 300 g mięsa z kurczaka ● 600 g ziemniaków ● czerwona papryka ● włoszczyzna ● masło ● olej ● duża cebula ● łyżeczka kuminu, sól, pieprz, listek laurowy, ziele... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.