Reklama
  • Czwartek, 25 lipca 2013 (12:05)

    Risotto z odrobiną curry

Ugotuj ryż wg przepisu, ale już do smażącego się dodaj 2 łyżeczki curry (ew. kurkumy). Zyska nie tylko piękny kolor, ale i wspaniały aromat. Nie wsypuj sera.

Na 2 łyżkach oliwy i łyżce masła podsmaż 20 dag pokrojonej szynki drobiowej, pokrojone w kostkę papryki (żółtą i czerwoną), 6 posiekanych suszonych pomidorów z zalewy i 10 dag zielonego groszku.

Reklama

Podlej 1/2 szklanki wody i duś, aż cała odparuje. Do warzyw zetrzyj 8 dag sera (parmezan możesz zastąpić ostrym żółtym serem), wymieszaj i połącz z ryżem curry. Posyp siekaną natką.

Więcej na temat:risotto | curry | z

Zobacz również

  • Pieczone  pałki  z kurczaka

    Składniki: 10 pałek z kurczaka, 2 łyżki sosu sojowego, 1 i 1/2 łyżki miodu, łyżka oliwy + do natłuszczenia naczynia, 1 i 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, łyżka musztardy Dijon, 2 ząbki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.