Reklama
  • Czwartek, 25 lipca 2013 (12:05)

    Risotto z odrobiną curry

Ugotuj ryż wg przepisu, ale już do smażącego się dodaj 2 łyżeczki curry (ew. kurkumy). Zyska nie tylko piękny kolor, ale i wspaniały aromat. Nie wsypuj sera.

Na 2 łyżkach oliwy i łyżce masła podsmaż 20 dag pokrojonej szynki drobiowej, pokrojone w kostkę papryki (żółtą i czerwoną), 6 posiekanych suszonych pomidorów z zalewy i 10 dag zielonego groszku.

Reklama

Podlej 1/2 szklanki wody i duś, aż cała odparuje. Do warzyw zetrzyj 8 dag sera (parmezan możesz zastąpić ostrym żółtym serem), wymieszaj i połącz z ryżem curry. Posyp siekaną natką.

Więcej na temat:risotto | curry | z

Zobacz również

  • 75 dag filetów z kurczaka, 1 pęczek czerwonych dymek ze szczypiorkiem, 2 dag świeżego imbiru, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju słonecznikowego, 2 łyżeczki kurkumy, 1 listek laurowy, 20 dag śmietany... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.