Reklama
  • Czwartek, 25 lipca 2013 (12:05)

    Risotto z odrobiną curry

Ugotuj ryż wg przepisu, ale już do smażącego się dodaj 2 łyżeczki curry (ew. kurkumy). Zyska nie tylko piękny kolor, ale i wspaniały aromat. Nie wsypuj sera.

Na 2 łyżkach oliwy i łyżce masła podsmaż 20 dag pokrojonej szynki drobiowej, pokrojone w kostkę papryki (żółtą i czerwoną), 6 posiekanych suszonych pomidorów z zalewy i 10 dag zielonego groszku.

Reklama

Podlej 1/2 szklanki wody i duś, aż cała odparuje. Do warzyw zetrzyj 8 dag sera (parmezan możesz zastąpić ostrym żółtym serem), wymieszaj i połącz z ryżem curry. Posyp siekaną natką.

Więcej na temat:risotto | curry | z

Zobacz również

  • Składniki: 1 papryczka chili, tymianek, 1 kg skrzydełek, sól, pieprz, 1 łyżka curry, 500 ml kefiru, 4 ząbki czosnku, mąka kukurydziana, olej, 20 dag kwaśnej śmietany, 10 dag sera z pleśnią, 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.