Reklama
  • Środa, 5 kwietnia (13:06)

    Potrawka drobiowa

Składniki: 60 dag piersi kurczaka, olej, 1 łyżka musztardy, 300 ml bulionu drobiowego, 1 mały por, 1/2 puszka brzoskwiń , 1/2 czerwonej papryki, 2 łyżki słodkiej śmietanki, sól, pieprz

1. Piersi kurczaka opłucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym, pokrój na nieduże kawałki. Oprósz je solą oraz pieprzem. Wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem, przesmaż na złoty kolor.

2. Dodaj musztardę, wymieszaj. Całość zalej bulionem drobiowym. Duś 10 minut na niewielkim ogniu. W tym czasie por oczyść starannie i opłucz pod bieżącą wodą, pokrój go w krążki, dodaj do kurczaka w bulionie.

Reklama

3. Duś na małym ogniu jeszcze kilka minut, aż krążki pora zmiękną. Dodaj osączone i pokrojone owoce oraz słodką śmietankę. Ogrzewaj jeszcze chwilę. Dopraw solą oraz pieprzem, posyp posiekaną papryką.

4 porcje, czas ok. 40 min; porcja – 340 kcal, cena 3,70 zł.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.