Reklama
  • Czwartek, 15 lipca 2010 (14:09)

    Piersi z kurczaka z brzoskwiniami - w 50 minut

Obiad na letnie dni.

Zdjęcie

Piersi z kurczaka z brzoskwiniami /Smacznego
Piersi z kurczaka z brzoskwiniami
/Smacznego

Składniki:

- 0,5 kg. piersi z kurczaka,
- 0,5 kg. brzoskwini,
- mała cebula,
- 3 łyżki płatków migdałowych,
- kilka listków natki pietruszki,
- sól, pieprz,
- cukier,
- 200 ml. śmietanki 30 proc.

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, brzoskwinie sparzyć we wrzątku, obrać ze skóry, wypestkować i pokroić. Piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanej patelni na zloty kolor z każdej strony. Usmażone mięso odłożyć w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni zeszklić cebulę, dodać brzoskwinie, smażyć chwilę i zalać śmietaną, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, gotować do zgęstnienia sosu. Mięso zagrzać w sosie i podawać z ryżem lub makaronem. Dekorować listkami natki pietruszki, posypać prażonymi płatkami migdałów.
Czas przygotowania: 50 min. Przepis na 4 osoby.

Reklama

Smacznego

Zobacz również

  • Pierś z kurczaka • 0,5 kg łopatki wieprzowej • kilka plastrów wędzonego boczku • cukinia • papryka • cebula • ananas • liście świeżego szpinaku • słodka i ostra papryka w proszku • czosnek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.