Reklama
  • Czwartek, 15 lipca 2010 (14:09)

    Piersi z kurczaka z brzoskwiniami - w 50 minut

Obiad na letnie dni.

Zdjęcie

Piersi z kurczaka z brzoskwiniami /Smacznego
Piersi z kurczaka z brzoskwiniami
/Smacznego

Składniki:

- 0,5 kg. piersi z kurczaka,
- 0,5 kg. brzoskwini,
- mała cebula,
- 3 łyżki płatków migdałowych,
- kilka listków natki pietruszki,
- sól, pieprz,
- cukier,
- 200 ml. śmietanki 30 proc.

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, brzoskwinie sparzyć we wrzątku, obrać ze skóry, wypestkować i pokroić. Piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanej patelni na zloty kolor z każdej strony. Usmażone mięso odłożyć w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni zeszklić cebulę, dodać brzoskwinie, smażyć chwilę i zalać śmietaną, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, gotować do zgęstnienia sosu. Mięso zagrzać w sosie i podawać z ryżem lub makaronem. Dekorować listkami natki pietruszki, posypać prażonymi płatkami migdałów.
Czas przygotowania: 50 min. Przepis na 4 osoby.

Reklama

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 1 średni kurczak (ok. 1,2 kg), 10 ząbków czosnku, 12 dag masła, 200 ml białego wina 38 gałązek natki 310 dag parmezanu, sól, mielony biały pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.