Reklama
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Pierś z kurczaka w ziołach

Składniki (4 porcje): ● 1 duża podwójna pierś z kurczaka ● 2 łyżki bazylii ● 2 łyżki oregano ● 2 łyżki koperku ● 1 łyżka mięty ● 1 łyżka tymianku ● 1 łyżka lubczyku ● szczypta pieprzu czarnego mielonego ● 2 łyżki oliwy

Reklama

1. Zioła umyj, osusz i posiekaj, a następnie odmierz potrzebną ilość.

2. Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Przełóż do miski i dodaj wszystkie zioła, oliwę oraz pieprz. Szczelnie zakryj miskę (np. folią spożywczą) i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

3. Zamarynowaną pierś z kurczaka grilluj z obu stron. Możesz użyć patelni grillowej, grilla elektrycznego lub upiec w piekarniku (ok. 20 min w 180ºC). Podawaj z dużą ilością świeżych warzyw.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 6 pałek kurczaka, po 2 duże czerwone i żółte cebule, pół szklanki zielonych oliwek bez pestek, 1 szklanka białego wina, olej, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek niedźwiedzi, sól więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.