Reklama
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Pierś z kurczaka w ziołach

Składniki (4 porcje): ● 1 duża podwójna pierś z kurczaka ● 2 łyżki bazylii ● 2 łyżki oregano ● 2 łyżki koperku ● 1 łyżka mięty ● 1 łyżka tymianku ● 1 łyżka lubczyku ● szczypta pieprzu czarnego mielonego ● 2 łyżki oliwy

Reklama

1. Zioła umyj, osusz i posiekaj, a następnie odmierz potrzebną ilość.

2. Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Przełóż do miski i dodaj wszystkie zioła, oliwę oraz pieprz. Szczelnie zakryj miskę (np. folią spożywczą) i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

3. Zamarynowaną pierś z kurczaka grilluj z obu stron. Możesz użyć patelni grillowej, grilla elektrycznego lub upiec w piekarniku (ok. 20 min w 180ºC). Podawaj z dużą ilością świeżych warzyw.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 2 podwójne piersi kurczaka, 2 szklanki mleka, olej, 2 łyżki sosu sojowego, sól, 1-2 ząbki czosnku, pieprz, 1 łyżka sosu słodko-kwaśnego, 1 średnia cukinia, zioła, 2 marchewki, pół... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.