Reklama
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (08:05)

    Pieczone roladki z gruszką i gorgonzolą

Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka, 4 dojrzałe gruszki, 120 g sera gorgonzola, sól, pieprz, świeży tymianek, olej.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Przygotowanie 45 min • Porcja 160 kcal • Koszt porcji 3,90 zł • Przepis na 4 porcje

1. Filety płukam, osuszam i przecinam wzdłuż na pół. Mięso delikatnie rozbijam. Posypuję solą, pieprzem i tymiankiem. Gruszki kroję na mniejsze kawałki, wycinam gniazda nasienne.

Reklama

2. Na każdym filecie układam gruszki i pokrojony w kostkę ser. Zwijam roladki i spinam je wykałaczką lub związuję sznurkiem spożywczym. Roladki układam w brytfance, pomiędzy nie wkładam resztę gruszek. Całość skrapiam oliwą lub olejem.

3. Brytfankę z roladkami wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę je 20 minut w temperaturze 200°C.

Te roladki bardzo polubiła moja rodzina. Podaję je z sosem, który powstał w trakcie pieczenia. Ewelina Kittner z Rybnika

Zobacz również

  • Składniki: 1 papryczka chili, tymianek, 1 kg skrzydełek, sól, pieprz, 1 łyżka curry, 500 ml kefiru, 4 ząbki czosnku, mąka kukurydziana, olej, 20 dag kwaśnej śmietany, 10 dag sera z pleśnią, 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.