Reklama
  • Wtorek, 1 kwietnia 2008 (09:23)

    Paprykarz - w 45 minut

Paprykarz z kurczakiem.

Zdjęcie

Paprykarz /Wydawnictwo Bauer
Paprykarz
/Wydawnictwo Bauer

Składniki na 8 porcji:

- 1/2 kg piersi kurczaka,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki oliwy,
- 2 cebule,
- 1/2 puszki pomidorów w zalewie,
- łyżka słodkiej papryki,
- 1/4 łyżeczki ostrej papryki,
- łyżeczka majeranku,
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany,
- sól i pieprz,v - po pół pęczka bazylii i oregano.

Reklama

Przyrządzanie:

Cebulę obrać i umyć. Pokroić w drobną kostkę. W dużym rondlu zeszklić na oliwie i maśle. Pierś kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Dodać do cebuli, obsmażyć przez około 5 minut. Dodać pomidory z puszki - razem z zalewą. Jeśli są całe, przed wrzuceniem trzeba je pokroić w kostkę. Potrawę posypać solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Dusić około 10 minut, pilnując, by garnek był przykryty. Pod koniec duszenia dodać posiekaną bazylię i oregano, a następnie śmietanę.
Porcja - 260 kcal
Czas przygotowania: 45 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: • podwójna pierś kurczaka • 2 woreczki ryżu basmati • średni brokuł • paczka mini marchewek • oliwa z oliwek • pęczek natki pietruszki • pół czerwonej papryki • sól morska więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.