Reklama
  • Środa, 15 lutego 2017 (08:00)

    Miodowe filety z kurczaka

Składniki: filet z kurczaka, 1,5 łyżki miodu, 2 łyżki sosu sojowego, łyżka sezamu, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 3 łyżki wody, oliwa.

Filet umyj i osusz. Pokrój w kawałki i włóż do miski. W tym czasie miód wymieszaj z sosem sojowym, sezamem, solą, pieprzem, wodą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Marynatą zalej mięso i odstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek, przykryj folią i zapiekaj w piekarniku przez 20 minut.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 2 podwójne piersi kurczaka, 2 szklanki mleka, olej, 2 łyżki sosu sojowego, sól, 1-2 ząbki czosnku, pieprz, 1 łyżka sosu słodko-kwaśnego, 1 średnia cukinia, zioła, 2 marchewki, pół... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.