Reklama
  • Środa, 15 lutego (08:00)

    Miodowe filety z kurczaka

Składniki: filet z kurczaka, 1,5 łyżki miodu, 2 łyżki sosu sojowego, łyżka sezamu, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 3 łyżki wody, oliwa.

Filet umyj i osusz. Pokrój w kawałki i włóż do miski. W tym czasie miód wymieszaj z sosem sojowym, sezamem, solą, pieprzem, wodą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Marynatą zalej mięso i odstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek, przykryj folią i zapiekaj w piekarniku przez 20 minut.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 60 dag piersi z kurczaka, 1 duża pomarańcza, 4-5 cebulek szalotek, 1 szkl. dyni pokrojonej w kostkę, 1/2 szkl. soku pomarańczowego, 2-3 łyżki posiekanych orzechów... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.