Reklama
  • Piątek, 19 czerwca 2015 (13:05)

    Makaron ryżowy z kiełkami

Składniki dla 4 osób • Opakowanie makaronu ryżowego • pierś z kurczaka • kilka łodyżek selera naciowego • por • opakowanie kiełków fasoli Mung lub soi • kawałek świeżego imbiru • 2 łyżeczki sosu sojowego • 2 łyżki oleju • łyżka masła klarowanego • ząbek czosnku • łyżka koncentratu pomidorowego • sól • pieprz.

1 Pierś kurczaka opłucz, oczyść, osusz i pokrój na kawałeczki. Posyp ją startym świeżym imbirem, solą, pieprzem, polej sosem sojowym i odstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie przygotuj makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu.

2 Seler naciowy i pora pokrój, usmaż. Dodaj mięso, smaż 15 minut mieszając. Pod koniec dodaj makaron i kiełki. Pozostaw na ogniu kilka minut, cały czas mieszając.

Reklama

Czas: około 50 minut

Dobry Tydzień
Więcej na temat:makaron | seler | z | makarony | kiełki

Zobacz również

  • Skład na 2 porcje: filet z piersi kurczaka, jajko, 100 g płatków kukurydzianych z miodem i orzechami, mleko, olej, przyprawa do kurczaka, sól i pieprz, ser camembert o smaku orzechowym. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.