Reklama
  • Wtorek, 23 lipca 2013 (09:47)

    Leśna potrawka z kurczakiem

Składniki na 6 porcji: • 1 kurczak (ok. 1,5 kg) • 1 pęczek włoszczyzny • 30 dag kurek • 1 cebula • 1 szklanka mrożonego groszku • 1 liść laurowy • kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego • sól • pieprz • 200 ml słodkiej śmietanki • 4 łyżki masła • 4 łyżki mąki

PRZY­GO­TO­WA­NIE:

Reklama

1. Kurczaka umyj, włóż do garnka i zalej wodą. Dodaj przyprawy i pokrojoną włoszczyznę. Gotuj na wolnym ogniu.

2. Po godzinie wyjmij kurczaka, obierz ze skóry i pokrój na mniejsze części. Rosół przecedź, warzywa zachowaj.

3. W garnku na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj umyte kurki i po chwili smażenia oprósz mąką.

4. Dolej 1 l rosołu, cały czas mieszając. Doprowadź do wrzenia, dodaj kurczaka i warzywa z rosołu. Zagotuj, dopraw solą i piep rzem.

5. Podawaj z makaronem.

Kurier TV
Więcej na temat:z | kurczak

Zobacz również

  • ●podwójna pierś kurczaka ●zioła: suszony tymianek, bazylia, oregano, sól, pieprz papryka słodka, szczypta chili ●2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę ●olej; ew. sałatka jako dodatek (np. z... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.