Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:00)

    Kurze udka w sosie pomidorowym

Składniki dla 4 osób: 10 dag wędzonego boczku • 60 dag pałek z kurczaka • 40 dag pieczarek • cebula • 4 pomidory • słoiczek koncentratu pomidorowego • 3 łyżki cebulek marynowanych • łyżeczka cukru • olej do smażenia • natka pietruszki • sól • pieprz sok z połowy cytryny • słodka papryka w proszku • majeranek • 2 łyżki oleju • sól • pieprz

Reklama

1 Pałki z kurczaka umyj, osusz. W miseczce wymieszaj sok z cytryny, paprykę, majeranek, sól, pieprz. Oblej marynatą mięso, odstaw na dwie godziny do lodówki. Boczek i pieczarki pokrój. Smaż kurczaka na złoty kolor z każdej strony. Podsmaż boczek, grzyby i cebulę.

2 Pomidory sparz, zdejmij skórki, pokrój. Włóż je do garnka, dodaj koncentrat. Układaj na tym kurczaka, boczek, pieczarki, cebulki. Wsyp przyprawy, duś 30 minut pod przykryciem. Podawaj z ryżem posypane natką.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Roladki ze szparagami

    Składniki: 1 pęczek białych szparagów, 4 filety z piersi kurczaka, przyprawa do drobiu, sok wyciśnięty z cytryny, 4 łyżki masła, mąka, oliwa, 100 ml białego wina, sól, pieprz, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.