Reklama
  • Piątek, 26 kwietnia 2013 (11:24)

    Kurczak z marchewką i selerem

Składniki: kurczak (1,5-1,8 kg), skrzydło z indyka, pół fileta z kurczaka, 2 marchewki, pietruszka, cebula, mały seler, 1/4 papryki czerwonej, 4 łyżki listków selera i natki, kawałek zielonego pora, 3 łyżki bułki tartej, jajko, olej, sól, pieprz, przyprawa Garam Masala, wegeta, ostra mielona papryka.

Z kurczka usuń kości, posyp solą, pieprzem, Garam Masala, zwiń, wstaw do lodówki. Resztę mięsa ugotuj z włoszczyną, zmiel (bez fileta). Dodaj jajko, bułkę tartą, pokrojony filet, paprykę, seler, przyprawy. Farszem posmaruj kurczaka, zwiń. Podlej wodą, piecz 90 min w temp. 200˚C.

Reklama

Porcje: 12. Przygotowanie: 120 min. Cena: 2,10 zł. Kalorie 390 kcal.

Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa.

Takie jest życie
Więcej na temat:garam masala | kurczak | Masala | z | przepis | seler | kurczaki

Zobacz również

  • Piersi z żurawiną

    Składniki: 3 piersi z kurczaka, 9 łyżek żurawiny, czosnek, 2 łyżeczki chrzanu ze słoika, przyprawa Kulinarne Inspiracje: kurczak ze śliwką w boczku lub suszone: czosnek, papryka, tymianek,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.