Reklama
  • Poniedziałek, 6 lipca 2015 (13:00)

    Kurczak z makaronem

Składniki na 4 porcje: Po 2 czerwone cebule i marchewki, sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, po 3 gałązki natki i kolendry, po 30 dag piersi kurczaka i makaronu ryż., 10 dag orzeszków nerkowca, 20 dag zielonej fasolki, olej, 6 łyżek sosu sojowego, sezam.

czas ok. 30 min; porcja – 470 kcal, cena 3,50 zł

Reklama

1 Czerwone cebule obierz, pokrój w krążki. Oczyść i opłucz marchewki. Pokrój je w słupki. Czosnek obierz z łupinek, pokrój w plasterki. Świeżą natkę i kolendrę opłucz pod bieżącą wodą, osusz, oderwij listki, grubo je posiekaj.

2 Mięso z piersi kurczaka opłucz, oczyść z błonek, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie pokrój na nieduże kawałki. Oprósz je solą i pieprzem.

3 Rozgrzej patelnię bez tłuszczu. Wrzuć orzeszki nerkowca, zrumień je i zdejmij z patelni. Wlej 1-2 łyżki oleju. Przesmaż krótko czosnek, dodaj mięso i krótko obsmaż.

4 Do mięsa dodaj obraną, opłukaną i osuszoną fasolkę szparagową, pokrojoną czerwoną cebulę oraz marchewkę. Smaż, mieszając, 7-10 minut. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź, wrzuć na patelnię. Polej sosem sojowym. Całość starannie wymieszaj. Na koniec dodaj zieleninę, uprażone orzeszki oraz 2 łyżki ziaren sezamu.

Świat kobiety
Więcej na temat:kurczak | Kurczak z makaronem | mi | z | kurczaki | makaron

Zobacz również

  • ● 150 g zielonej soczewicy ● 300 g mięsa z kurczaka ● 600 g ziemniaków ● czerwona papryka ● włoszczyzna ● masło ● olej ● duża cebula ● łyżeczka kuminu, sól, pieprz, listek laurowy, ziele... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.