Reklama
  • Wtorek, 2 lutego (08:05)

    Kurczak z kaszą pachnącą kokosem

Składniki na 4 porcje: ● 20 dag fileta z kurczaka ● białko jajka ● 5 dag wiórków kokosowych ● 10 dag kaszy gryczanej niepalonej ● 10 dag dyni hakaido ● szalotka ● 200 ml mleczka kokosowego ● olej kokosowy ● chili ● imbir ● gałka muszkatołowa ● curry ● sól ● pieprz ● natka pietruszki.

❶ Pierś kurczaka lekko rozbij tłuczkiem, obtocz w białku i wiórkach kokosowych. Owiń w papier do pieczenia, po czym włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

❷ Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Reklama

❸ Cebulkę drobno posiekaj, zeszklij na odrobinie oleju kokosowego. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę dynię i podsmaż.

❹ Zalej składniki mlekiem kokosowym i na wolnym ogniu duś do miękkości.

❺ Dopraw danie odrobiną soli, pieprzu, gałki muszkatołowej, imbiru i chili.

Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średnie.

Telemax
Więcej na temat:kurczak | z | pra | kurczaki

Zobacz również

  • Piersi z żurawiną

    Składniki: 3 piersi z kurczaka, 9 łyżek żurawiny, czosnek, 2 łyżeczki chrzanu ze słoika, przyprawa Kulinarne Inspiracje: kurczak ze śliwką w boczku lub suszone: czosnek, papryka, tymianek,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.