Reklama
  • Środa, 21 grudnia 2016 (10:05)

    Kurczak z farszem

Składniki na 4 porcje: • 4 połówki piersi kurczaka • pół kg dyni • mała cebula • łyżka siekanej natki pietruszki • 3 łyżki tartego żółtego sera • 2 łyżki masła • sól • pieprz • olej • duży brokuł

Czas: 45 min. 1 porcja = 290 kcal.

1. Z obranej dyni usuń pestki i pokrój ją w kostkę.

Reklama

2. Na rozgrzanym maśle zeszklij posiekaną cebulę z dynią. Dopraw solą oraz pieprzem i podduś na małym ogniu. Ostudzone warzywa wymieszaj z serem i natką.

3. Piersi kurczaka umyj, natnij w nich kieszeń i nadziej farszem.

4. Zepnij je wykałaczkami, posyp solą i pieprzem, po czym usmaż na oleju. Podawaj z brokułami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag piersi kurczaka, olej, 1 łyżka musztardy, 300 ml bulionu drobiowego, 1 mały por, 1/2 puszka brzoskwiń , 1/2 czerwonej papryki, 2 łyżki słodkiej śmietanki, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.