Reklama
  • Środa, 21 grudnia 2016 (10:05)

    Kurczak z farszem

Składniki na 4 porcje: • 4 połówki piersi kurczaka • pół kg dyni • mała cebula • łyżka siekanej natki pietruszki • 3 łyżki tartego żółtego sera • 2 łyżki masła • sól • pieprz • olej • duży brokuł

Czas: 45 min. 1 porcja = 290 kcal.

1. Z obranej dyni usuń pestki i pokrój ją w kostkę.

Reklama

2. Na rozgrzanym maśle zeszklij posiekaną cebulę z dynią. Dopraw solą oraz pieprzem i podduś na małym ogniu. Ostudzone warzywa wymieszaj z serem i natką.

3. Piersi kurczaka umyj, natnij w nich kieszeń i nadziej farszem.

4. Zepnij je wykałaczkami, posyp solą i pieprzem, po czym usmaż na oleju. Podawaj z brokułami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.