Reklama
  • Czwartek, 16 października 2014 (14:00)

    Kurczak w czosnkowej panierce

Składniki: duża pojedyncza pierś z kurczaka, 6 czubatych łyżek mąki, woda, 2 łyżki bułki tartej, płaska łyżka granulowanej cebuli, 6 dużych ząbków czosnku, pół łyżki soli ziołowej, olej.

1. Mięso umyj, osusz, przetnij wzdłuż na kilka cienkich kotletów. Każdy lekko rozbij (najlepiej przez folię).

2. Do miski wsyp mąkę, cebulę, bułkę tartą, sól ziołową. Wlej tyle wody, by powstało dosyć gęste ciasto. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj. Gdy panierka jest zbyt gęsta, dolej jeszcze wody.

Reklama

3. Każdy kotlet obtocz dokładnie w panierce. Smaż na rozgrzanym olej na złoty kolor. Podaj z surówką.

Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia

Bella Relaks
Więcej na temat:kurczak | przepis | kurczaki | panierka

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag piersi kurczaka, olej, 1 łyżka musztardy, 300 ml bulionu drobiowego, 1 mały por, 1/2 puszka brzoskwiń , 1/2 czerwonej papryki, 2 łyżki słodkiej śmietanki, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.