Reklama
  • Środa, 17 grudnia 2014 (08:05)

    Kurczak faszerowany brokułami

Składniki: kurczak, 1 kg piersi kurczaka, 5 różyczek brokuła, 2 łyżki posiekanego koperku, 3 małe jajka, szkla nka bułki tartej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, łyżka papryki słodkiej, sól, pieprz.

Reklama

1. Z kurczaka usuń kości (skórę zachowaj), umyj, osusz. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Natrzyj kurczaka, posyp słodką papryką, solą i pieprzem. Schłodź.

2. Różyczki brokułowe włóż do lekko osolonego wrzątku, ugotuj do miękkości. Osącz, ostudź, posiekaj. Piersi kurczaka zmiel. Dodaj brokuły i koperek, wbij jaj ka, wsyp mąkę i bułkę tartą, dokładnie wyrób. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

3. Masę ułóż na kurczaku, brzegi złóż, zszyj. Ułóż w formie, zalej szklanką wody. Piecz pod przy kryciem półtorej godziny w 200°C. Pod koniec pieczenia odkryj, by kurczak się zarumienił.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:kurczak | kurczaki | brokuły

Zobacz również

  • Filet w sosie z granatu

    Składniki: duży pojedynczy filet z kurczaka, 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich, łyżka ziaren słonecznika, kopiasta łyżka mąki pszennej, jajko, świeżo mielona sól morska, świeżo mielony... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.