Reklama
  • Środa, 31 lipca 2013 (13:10)

    Kotlety z kieszonką z farszem paprykowym i oliwkami

Składniki na 4 porcje: 4 pojedyncze filety z kurczaka, 2 grillowane papryki marynowane w oleju, 2 łyżki zielonych oliwek, 1 ząbek czosnku, 1 cebula, 1 pęczek bazylii, 3 łyżki oleju, 20 dag makaronu, 2 puszki pomidorów, 1 szkl. bulionu drobiowego, sól, pieprz

Przygotowanie: Grillowaną paprykę oraz oliwki osącz. Czosnek i cebulę obierz. Bazylię opłucz, odłóż trochę do dekoracji, a resztę razem z papryką, oliwkami, czosnkiem oraz cebulą potnij na nieduże kawałki. Filety z kurczaka opłucz, osusz. W każdym ostrym nożem wytnij głęboką kieszeń. Mięso w środku i na zewnątrz posyp solą oraz pieprzem. Do każdej kieszonki włóż po łyżce przygotowanego nadzienia. Otwory zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Włóż mięso. Smaż je przez 15 minut.

Reklama

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Rozgrzej resztę oleju, podduś na nim pozostały farsz. Dodaj pomidory i bulion. Sos gotuj kilka minut. Przypraw do smaku. Kieszonki podawaj z makaronem oraz sosem. Udekoruj resztą bazylii.

Przygotowanie: 30 min; Cena porcji: 4,90 zł; Porcja: 400 kcal.

Naj
Więcej na temat:kotlety | filety | makaron | z | ceny

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 1 podwójna pierś z kurczaka, 1 pęczek białych szparagów, 15 dag brunatnych pieczarek, 2 marchewki, biała część pora, pół strąka zielonej papryki, 1 żółtko, 150 ml śmietanki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.