Reklama
  • Wtorek, 15 lipca 2014 (10:05)

    Kotlety drobiowe z migdałami

filet z piersi kurczaka, 3 łyżki płatków migdałowych, 3 łyżki wiórków kokosowych, 3 jajka, 2 łyżki mąki, czosnek granulowany, przyprawa do drobiu, sól, pieprz, olej do smażenia

Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa

Reklama

1. Jajka ubij z przyprawami. Dodaj mąkę, wiórki kokosowe i płatki migdałowe, wymieszaj.

2. Kurczaka pokrój w kosteczkę, przypraw, wymieszaj z masą. Wstaw na godzinę do lodówki.

3. Olej rozgrzej na patelni. Włóż porcję masy, formując jak placki ziemniaczane. Usmaż.

czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:kotlety | Koper | Maria | przepis

Zobacz również

  • Składniki: 80 dag młodych ziemniaków, 4 udka kurczaka (lub inne dowolne części), sok z cytryny , 1 łyżeczka granulowanego czosnku, pół łyżeczki curry, olej, 1 pęczek młodej marchewki, 100 ml... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.