Reklama
  • Wtorek, 15 lipca 2014 (10:05)

    Kotlety drobiowe z migdałami

filet z piersi kurczaka, 3 łyżki płatków migdałowych, 3 łyżki wiórków kokosowych, 3 jajka, 2 łyżki mąki, czosnek granulowany, przyprawa do drobiu, sól, pieprz, olej do smażenia

Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa

Reklama

1. Jajka ubij z przyprawami. Dodaj mąkę, wiórki kokosowe i płatki migdałowe, wymieszaj.

2. Kurczaka pokrój w kosteczkę, przypraw, wymieszaj z masą. Wstaw na godzinę do lodówki.

3. Olej rozgrzej na patelni. Włóż porcję masy, formując jak placki ziemniaczane. Usmaż.

czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:kotlety | z | Koper | Maria | przepis

Zobacz również

  • Składniki: 1 średni kurczak (ok. 1,2 kg), 10 ząbków czosnku, 12 dag masła, 200 ml białego wina 38 gałązek natki 310 dag parmezanu, sól, mielony biały pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.