Reklama
  • Wtorek, 3 marca 2015 (13:00)

    Kotlet z kurczaka w cieście musztardowym

Skład na 4 porcje: ● 600 g piersi kurczaka ● 2 jajka ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej ● 2 łyżeczki musztardy miodowej ● 2 ząbki czosnku ● sól i biały pieprz ● przyprawa do drobiu ● tłuszcz do smażenia.

1. Piersi kurczaka myjemy, osuszamy. Lekko zbijamy tłuczkiem, tak aby można je było pokroić w prostokąty. Nacieramy solą i białym pieprzem.

2. Czosnek miażdżymy. Do miseczki wybijamy jajka, roztrzepujemy widelcem, wsypujemy trochę przyprawy do drobiu i mąkę ziemniaczaną, dodajemy musztardę oraz czosnek. Mieszamy na jednolitą masę.

Reklama

3. Każdy kawałek mięsa, oddzielnie, panierujemy w cieście. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia smażymy kotleciki na złoty kolor.

Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 3,20 zł

Wartość odżywcza jednej porcji 230 kcal Białko 16 g/Tłuszcz 19 g/Węglowodany 23 g

Rewia
Więcej na temat:warto | z | kotlety

Zobacz również

  • Składniki: 4 placki pita, 40 dag piersi kurczaka, cebula, przyprawa do gyrosa, olej 3pół główki sałaty lodowej, 1 mały ogórek, 2-3 duże pomidory, czosnek, sól, 1 pęczek szczypiorku, pieprz, 30 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.