Reklama
  • Czwartek, 2 marca 2017 (15:00)

    Kotlet drobiowy inaczej

Składniki: 1 pierś z kurczaka • 2 plastry (po 1,5 cm) żółtego sera • pomidor • 1/2 czerwonej papryki • 2 ogórki konserwowe • 3 łyżki majonezu • łyżka koncentratu pomidorowego • 2 jajka • bułka tarta do panierki • olej do smażenia • sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie 35 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji ok.2,30 zł • Przepis na 2 porcje

Reklama

Katarzyna Sycik z Konina

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1 Opłukaną i osuszoną pierś z kurczaka kroję na pół i rozbijam. Oprószam solą i pieprzem. Pomidora, paprykę i ogórki kroję w kostkę i mieszam w misce.

2 Kotlety obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę je na oleju z obu stron na rumiano i przekładam na talerz. Plastry sera obtaczam najpierw w jajku, a potem w bułce i także smażę na oleju z obu stron na rumiano.

3 Kotlety smaruję sosem z majonezu i koncentratu, wykładam na nie usmażony ser, a na to sałatkę z pomidora, ogórka i papryki.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Zobacz również

  • Składniki: 1 papryczka chili, tymianek, 1 kg skrzydełek, sól, pieprz, 1 łyżka curry, 500 ml kefiru, 4 ząbki czosnku, mąka kukurydziana, olej, 20 dag kwaśnej śmietany, 10 dag sera z pleśnią, 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.