Reklama
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Kotlet drobiowy inaczej

Składniki: 1 pierś z kurczaka • 2 plastry (po 1,5 cm) żółtego sera • pomidor • 1/2 czerwonej papryki • 2 ogórki konserwowe • 3 łyżki majonezu • łyżka koncentratu pomidorowego • 2 jajka • bułka tarta do panierki • olej do smażenia • sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie 35 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji ok.2,30 zł • Przepis na 2 porcje

Reklama

Katarzyna Sycik z Konina

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1 Opłukaną i osuszoną pierś z kurczaka kroję na pół i rozbijam. Oprószam solą i pieprzem. Pomidora, paprykę i ogórki kroję w kostkę i mieszam w misce.

2 Kotlety obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę je na oleju z obu stron na rumiano i przekładam na talerz. Plastry sera obtaczam najpierw w jajku, a potem w bułce i także smażę na oleju z obu stron na rumiano.

3 Kotlety smaruję sosem z majonezu i koncentratu, wykładam na nie usmażony ser, a na to sałatkę z pomidora, ogórka i papryki.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag mięsa z piersi kurczaka lub z indyka, po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, 1/2 strączka papryczki chili, 4 cebulki szalotki, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki czerwonej pasty... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.