-
Czwartek, 2 marca 2017 (15:00)
Kotlet drobiowy inaczej
Składniki: 1 pierś z kurczaka • 2 plastry (po 1,5 cm) żółtego sera • pomidor • 1/2 czerwonej papryki • 2 ogórki konserwowe • 3 łyżki majonezu • łyżka koncentratu pomidorowego • 2 jajka • bułka tarta do panierki • olej do smażenia • sól, pieprz do smaku.
Przygotowanie 35 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji ok.2,30 zł • Przepis na 2 porcje
Katarzyna Sycik z Konina
1 Opłukaną i osuszoną pierś z kurczaka kroję na pół i rozbijam. Oprószam solą i pieprzem. Pomidora, paprykę i ogórki kroję w kostkę i mieszam w misce.
2 Kotlety obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę je na oleju z obu stron na rumiano i przekładam na talerz. Plastry sera obtaczam najpierw w jajku, a potem w bułce i także smażę na oleju z obu stron na rumiano.
3 Kotlety smaruję sosem z majonezu i koncentratu, wykładam na nie usmażony ser, a na to sałatkę z pomidora, ogórka i papryki.
Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki: 6 pałek kurczaka, po 2 duże czerwone i żółte cebule, pół szklanki zielonych oliwek bez pestek, 1 szklanka białego wina, olej, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek niedźwiedzi, sól więcej
Twój komentarz może być pierwszy