Reklama
  • Wtorek, 19 sierpnia 2014 (11:05)

    Kotlet de volaille

Składniki: 4 plastry łagodnego żółtego sera, 4 piersi z kurczaka, trochę ananasów w kostkach (z puszki), 5 dag wiórków kokosowych, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, jajko, mąka, olej

1 Mięso opłucz, osusz, każdą pierś przekrój na pół. Lekko rozbij przez folię, oprósz solą oraz pieprzem. Pokrój drobno ananasy, plasterki sera przekrój na pół.

Reklama

2 Na każdy płat mięsa połóż kawałek sera, trochę ananasów, zwiń i zepnij rulonik drewnianą wykałaczką.

3 Wiórki kokosowe wymieszaj z bułką tartą. Roladki zanurzaj w mące, jajku oraz bułce tartej wymieszanej z wiórkami kokosowymi.

4 Rozgrzej olej i obsmaż roladki na złoty kolor.

Naczynie żaroodporne posmaruj lekko olejem. Ułóż w nim roladki. Wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj około 20 min w temp. 180˚C, aż bułka tarta oraz wiórki będą rumiane. Podaj z ziemniakami, ryżem oraz surówką udekorowane listkami natki.

5 Danie można przygotować poprzedniego dnia. A do piekarnika wstawić naczynie tuż przed podaniem na stół, co oszczędzi trochę czasu.

Przepis przysłała Teresa Macura z Roztropic.

Bella Relaks
Więcej na temat:naczynie | danie | przepis

Zobacz również

  • Składniki: 12 podudzi kurczaka, 2 bulwy fenkuła, 3 gruszki, 80 dag ziemniaków, sól, drobno zmielony czarny pieprz, 2 łyżki masła, 4 kromki pszennego pieczywa, 2 łyżki musztardy, czerwony ocet... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.