Reklama
  • Środa, 11 marca 2015 (13:05)

    Kotleciki drobiowe

Pierś kurczaka, 10 dag żółtego sera, po pół strąka zielonej i czerwonej papryki, jajko, po łyżce mąki ziemniaczanej i pszennej, słodka papryka, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, łyżka majonezu, łyżka ostrej musztardy, olej.

Przepis przysłała Anna Bratek ze Słupii (woj. świętokrzyskie)

Reklama

1 Kurczaka pokrój w drobną kostkę. Posyp przyprawami. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Papryki pokrój w drobną kostkę. Dodaj do kurczaka, wsyp mąki, dodaj majonez, musztardę i jajko. Dobrze wymieszaj. Dodaj papryki, połącz, przypraw.

2 Olej rozgrzej na patelni. Wkładaj po 1-2 łyżki masy, uformuj placki. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:Kotleciki | olej | przepis

Zobacz również

  • Kebab drobiowy

    Składniki: 1 limonka, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy,1 bulwa fenkułu, 15 dag rukoli, pół pęczka bazylii, pół pęczka mięty, 60 dag filetu z kurczaka, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.