Reklama
  • Piątek, 25 listopada 2016 (13:05)

    Kolorowa rolada z kurczaka

Składniki: 50 dag filetu z piersi kurczaka, przyprawa do kurczaka, słodka czerwona papryka, 20 dag mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchewka), 10 dag sera żółtego, oliwa z oliwek, sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie 75 min • Porcja 170 kcal • Przepis na 5 porcji.

1. Mieszankę warzywną gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzam. Filet kroję w plastry (jak na schabowe), rozbijam je tłuczkiem, oprószam przyprawą do kurczaka, papryką, solą i pieprzem.

2. Na foli aluminiowej rozkładam połowę plastrów kurczaka. Na nich – warzywa i starty na tarce o średnich oczkach ser, dociskam do mięsa. Wierzch przykrywam resztą plastrów, podwijając pod spód boki. Zwijam całość w roladę. Wierzch obsypuję papryką, skrapiam oliwą. Owijam folią i piekę w temp. 200ºC 50-60 min. Pod koniec pieczenia odwijam górę folii, by rolada się przyrumieniła. Kroję w plastry.

Tylko 2 zł za porcję.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Zobacz również

  • Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 3 łyżki jogurtu naturalnego, sos sojowy, curry, rozmaryn, 1,5 szklanki kuskusu, 1 łyżka masła, 1/2 łyżeczki mielonej wędzonej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.