Reklama
  • Piątek, 12 lipca 2013 (13:53)

    Klopsy drobiowe

Składniki na 4 porcje: • 1/2 kg mięsa drobiowego • kajzerka • 1/2 szklanki mleka • 1 ząbek czosnku • sól • pieprz • czerwona papryka w proszku • 1 jajko • 1 czerwona papryka • olej do smażenia • 1 koncentrat pomidorowy • 1 kostka rosołowa.

Przyrządzanie:

1. Kajzerkę namocz w mleku. Poczekaj, aż całkowicie namięknie i dodaj odciśniętą do mielonego mięsa. Zmiel składniki w maszynce.

Reklama

2. Do przygotowanej masy wbij jajko, dodaj przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.

3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj (najlepiej wyrób rękami). Ufor muj małe klopsiki.

4. Zagotuj osoloną wodę. Do wrzątku wrzuć klopsy partiami. Dodaj kostkę rosołową i przyprawy. Gotuj około 15 minut na małym ogniu.

5. Pod koniec wlej koncentrat pomido rowy i zagotuj.

6. Klopsy podawaj z sosem na makaronie.

Telemax
Więcej na temat:klopsy | 1 | 1 procent

Zobacz również

  • Składniki: 80 dag filetów z piersi kurczaka, po 1 czerwonej i żółtej papryce, 1 cebula, sól, pieprz. Matynata: 2 ząbki czosnku, 3 gałązki oregano, 1 cytryna, 1 gałązka rozmarynu, 50 ml oliwy lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.