Reklama
  • Wtorek, 4 sierpnia 2015 (10:05)

    Kieszonki z kurczaka z pomidorami i bazylią

Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka (bez polędwiczek), opak. naturalnego sera camembert (12 dag), pomidor, ok. łyżki mieszanki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz, majonez

1. Piersi rozcinam wzdłuż, tworząc płaty. Posypuję je obficie przyprawami: solą, pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim i mieszanką z suszonymi pomidorami.

2. Pomidor i ser kroję w plastry, układam je na połowie filetu i przykrywam drugą połową mięsa, tworząc kieszonkę. Brzegi spinam wykałaczkami.

Reklama

3. Wierzchy kieszonek smaruję majonezem. Piekę 30 min w temp. 180˚C.Przed podaniem usuwam wykałaczki. Serwuję z frytkami lub gotowanymi ziemniakami i sałatką.

Przygotowanie 45 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 2 porcje.

Więcej na temat:koszt | przepis | pomidor

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.