Reklama
  • Środa, 17 lipca 2013 (11:00)

    Kieszonki drobiowe z natką i bazylią

Składniki na 4 porcje: 4 pojedyncze filety z kurczaka, 10 dag miękkiego sera typu feta, 2–3 plasterki gotowanej szynki, 1 cebulka, 3 łyżki posiekanej natki, 3 łyżki posiekanej bazylii, 3 łyżki oleju do smażenia lostra i słodka papryka, sól, pieprz

Sposób przygotowania: 1.Filety opłucz, osusz. W każdym wytnij kieszeń. Mięso oprósz solą i pieprzem. Ser wkrusz do miseczki.

Reklama

2.Cebulkę obierz, posiekaj. Szynkę potnij, razem z cebulką i ziołami domieszaj do sera. Przypraw solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Do kieszonek nałóż farsz. Otwory zepnij.

3.Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim filety z obu stron. Podawaj np. ze szpinakiem i młodymi ziemniakami.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:filety | z

Zobacz również

  • Kebab drobiowy

    Składniki: 1 limonka, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy,1 bulwa fenkułu, 15 dag rukoli, pół pęczka bazylii, pół pęczka mięty, 60 dag filetu z kurczaka, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.