Reklama
  • Poniedziałek, 25 listopada 2013 (10:00)

    Gulasz drobiowy z warzywami

Skład na 4 porcje: 500 g mięsa drobiowego (pierś indyka, kurczaka itd.), po pół łyżeczki ostrej i słodkiej papryki mielonej, pieprzu i soli, 2 łyżki ostrego keczupu, 1 mała cukinia, 1 mały bakłażan, 150 g małych pomidorków, 300 g makaronu.

1. Mięso myjemy, kroimy na kawałki, obsmażamy na silnie rozgrzanym oleju. Przekładamy do głębszego rondla, dodajemy pieprz, sól, obydwie papryki mielone i ketchup, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości.

Reklama

2. Cukinię i bakłażan myjemy i osuszamy. Cukinię kroimy w plastry, bakłażan w większą kostkę i przez 5 minut obsmażamy na oleju. Dodajemy pomidorki i wszystko razem chwilę dusimy.

3. Makaron gotujemy. Miękkie mięso mieszamy z przygotowanymi warzywami. Makaron rozkładamy na talerze, polewamy gulaszem.

Wartość odżywcza jednej porcji 186 kcal. Białko 19 g/ Tłuszcz 6 g/Węglowodany 40,5 g.

Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 3,50 zł.

Rewia
Więcej na temat:gulasz | z

Zobacz również

  • Skład na 6 porcji: ● 2 podwójne piersi kurczaka, wędzona szynka, kilka różyczek brokułu, marchew, mała kostka żółtego sera, przyprawa do kurczaka, bułka tarta, jajko, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.