Reklama
  • Czwartek, 28 listopada 2013 (14:05)

    Francuskie paczuszki

Składniki: 4 udka z kurczaka, ły żeczka oregano, pieprz, sól, 4 plastry boczku, oliwa, 2 ząbki czosnku, 3 cebule, 4 małe pomidory.

Udka umyj, osusz i lekko posól. Następnie posyp oregano i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Każdy kawałek mięsa owiń plastrem boczku i przewiąż sznurkiem.

Reklama

Na dno brytfanny wlej oliwę. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i ząbki czosnku. Na dno połóż przygotowane paczuszki mięsa i skrop je oliwą. Brytfannę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180° C przez około 40 minut.

10 minut przed końcem pieczenia do brytfanny dodaj pokrojone w ósemki pomidory i piecz, aż udka będą miękkie. Danie podawaj z gotowaną fasolką i ziemniakami.

Na żywo
Więcej na temat:udka z kurczaka | francuska

Zobacz również

  • •10 dag upieczonego filetu z kurczaka •3/4 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej •1 średniej wielkości upieczony lub ugotowany czerwony burak •1 pęczek natki pietruszki •1 cebula •1 jajko •1... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.