Reklama
  • Piątek, 10 października 2014 (10:00)

    Flaczki drobiowe z sojowymi kotlecikami

Składniki: pół kg mięsa drobiowego, op. kotletów sojowych, 3 marchewki, pietruszka, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, łyżka posiekanej natki, kostka rosołowa, łyżeczka majeranku.

1. Kotlety sojowe przygotuj według opisu na opakowaniu. Osącz, ostudź, pokrój w paski.

Reklama

2. Marchewki i pietruszkę oczyść, pokrój. Zalej wodą, dodaj mięso drobiowe, obrany czosnek i kostkę rosołową, posyp majerankiem, ugotuj. Ostudź. Mięso pokrój w paski. Włóż do wywaru, dodaj pokrojone kotlety sojowe. Podgrzej, przypraw, posyp natką.

Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł

Gdy gotujesz kotlety sojowe, do wody lub bulionu wrzuć listek laurowy, dwa ząbki czosnku i wlej łyżkę oleju. Dzięki temu będą pachnące. Ugotowane kotlety ułóż na sicie, by odciekły (nie wyciskaj ich).

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:z

Zobacz również

  • Skład na 2 porcje: filet z piersi kurczaka, jajko, 100 g płatków kukurydzianych z miodem i orzechami, mleko, olej, przyprawa do kurczaka, sól i pieprz, ser camembert o smaku orzechowym. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.