Reklama
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:36)

    Filety z kurczaka pod pierzynką

Składniki: 3 podwójne filety z kurczaka, zupa cebulowa w proszku, olej, kubek śmietany 12% (ok. 400 ml), 2 duże cebule, pół kg pieczarek, 5-6 plastrów sera gouda, masło.

Porcje: 6, przygotowanie: 85 min, cena: 2,40 zł, kalorie:390 kcal

Reklama

Przygotowanie: Mięso umyj, osusz i pokrój na porcje. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż mięso, posyp je zupą cebulową. Pokrój pieczarki oraz cebulę i podsmaż na oleju. Rozłóż je na mięsie, polej śmietaną. Zapiekaj ok. 60 min w temperaturze 180ºC. Kilka minut przed końcem pieczenia ułóż plastry sera i piecz dalej, aż się stopi i zrumieni.

Barbara Dobija z Roztropic

Takie jest życie
Więcej na temat:z | P.O.D.

Zobacz również

  • Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 2-3 łyżki oliwy, 15 dag marynowanej czerwonej papryki, olej, po 4 plastry szynki i żółtego sera, pieprz, po 30 dag groszku... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.