Reklama
  • Piątek, 13 sierpnia 2010 (16:06)

    Filet z kurczaka ze śliwkami i szynką

Filet z kurczaka z suszonymi sliwkami.

Zdjęcie

Filet ze śliwkami /Smacznego
Filet ze śliwkami
/Smacznego

Składniki:

- 4 filety z piersi kurczaka,
- 4 plastry szynki gotowanej,
- 30 dag suszonych śliwek bez pestek,
- sól, pieprz,
- natka pietruszki,
- ocet winny,
- szczypta cynamonu,
- 1 jajko,
- kilka łyżek mąki lub tartej bułki,
- olej do smażenia.

Przygotowanie:

Filety z kurczaka umyć, oczyścić, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy filet natrzeć solą, pieprzem, octem winnym. Posypać cynamonem, odstawić na pół godziny. Po tym czasie na każdy z filetów położyć plaster szynki, ćwierć łyżeczki natki pietruszki, kilka śliwek. Mięso ciasno zawinąć w roladki. Panierować w jajku i tartej bułce lub mące, smażyć na oleju z każdej strony na złotobrązowy kolor (ok. 10 minut). Podawać z ziemniakami i mizerią.

Reklama

Smacznego

Zobacz również

  • Szaszłyki drobiowe

    Składniki: podwójny filet z kurczaka, 2 ząbki czosnku, łyżka posiekanych orzechów włoskich, łyżka soku z cytryny, cebula, łyżeczka curry, łyżka oliwy, sól. Sos: cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.