Reklama
  • Piątek, 30 stycznia 2015 (15:00)

    Faszerowany kurczak z fasolą

Składniki: kurczak, cebula, 30 dag kiełbasy, puszka białej fasoli, pół szkl. suszonych pomidorów w oliwie, 500 ml bulionu, sól, pieprz, mielona papryka, świeży tymianek, czosnek, cytryna, oliwa.

1. Podsmaż pokrojoną kiełbasę, cebulę, czosnek. Dodaj odsączoną fasolę, pomidory. Przypraw farsz. Środek kurczaka oprósz solą, pieprzem, napełnij farszem.

Reklama

W rozcięcie włóż całą umytą cytrynę, resztę nacięcia zaszyj. Polej tuszkę oliwą, posyp solą, pieprzem, papryką.

2. Na dno blachy wlej bulion. Połóż gałązki tymianku oraz kurczaka. Nakryj folią aluminiową. Piecz ok. 60 min w temp.180˚C. Zdejmij folię, zwiększ temperaturę. Polej sosem z pieczenia i piecz 30 min. Przed podaniem sos przypraw cytryną.

Aneta Jelito z Nowego Sącza

Takie jest życie
Więcej na temat:aneta | kurczak | z

Zobacz również

  • Składniki: 1 średni kurczak (ok. 1,2 kg), 10 ząbków czosnku, 12 dag masła, 200 ml białego wina 38 gałązek natki 310 dag parmezanu, sól, mielony biały pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.