Reklama
  • Piątek, 7 lutego 2014 (08:05)

    Drobiowe kotleciki

●30-40 dag upieczonego (lub surowego) mięsa z kurczaka ●cebula ●jajko ●2 ząbki czosnku ●olej ●1,5 szkl. mleka ●25 dag tartego żółtego sera ●sól, pieprz ●10 dag pieczarek●2 łyżki masła ●2 bułeczki ●100 ml śmietany ●łyżeczka szałwii.

Na oleju zeszklij posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodaj mleko i doprowadź do wrzenia. Dołóż 15 dag sera i gotuj, aż się rozpuści. Dopraw sos solą, pieprzem i odstaw. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i obsmaż na rozgrzanym maśle. Oprósz je solą, pieprzem, odstaw.

Reklama

Bułki zalej śmietaną i poczekaj, aż namiękną. Następnie wymieszaj z pokrojonym mięsem i razem zmiel. Posól, dopraw pieprzem, dodaj jajko, resztę sera, szałwię i wyrób. Uformuj kotleciki. Usmaż je z obu stron na rozgrzanym oleju. Podaj z sosem serowo-pieczarkowym, np. z makaronem.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Pierś z kurczaka • 0,5 kg łopatki wieprzowej • kilka plastrów wędzonego boczku • cukinia • papryka • cebula • ananas • liście świeżego szpinaku • słodka i ostra papryka w proszku • czosnek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.