Reklama
  • Piątek, 7 lutego 2014 (08:05)

    Drobiowe kotleciki

●30-40 dag upieczonego (lub surowego) mięsa z kurczaka ●cebula ●jajko ●2 ząbki czosnku ●olej ●1,5 szkl. mleka ●25 dag tartego żółtego sera ●sól, pieprz ●10 dag pieczarek●2 łyżki masła ●2 bułeczki ●100 ml śmietany ●łyżeczka szałwii.

Na oleju zeszklij posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodaj mleko i doprowadź do wrzenia. Dołóż 15 dag sera i gotuj, aż się rozpuści. Dopraw sos solą, pieprzem i odstaw. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i obsmaż na rozgrzanym maśle. Oprósz je solą, pieprzem, odstaw.

Reklama

Bułki zalej śmietaną i poczekaj, aż namiękną. Następnie wymieszaj z pokrojonym mięsem i razem zmiel. Posól, dopraw pieprzem, dodaj jajko, resztę sera, szałwię i wyrób. Uformuj kotleciki. Usmaż je z obu stron na rozgrzanym oleju. Podaj z sosem serowo-pieczarkowym, np. z makaronem.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 1 średni kurczak (ok. 1,2 kg), 10 ząbków czosnku, 12 dag masła, 200 ml białego wina 38 gałązek natki 310 dag parmezanu, sól, mielony biały pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.